torstai 9. huhtikuuta 2020


Koronakevät - helppoja ja nopeita lounaita

Mamma r ja mä is back! 
Kolmen vuoden tauon jälkeen päätettiin taas jatkaa tämän blogin päivittämistä. Viime aikoina on tullut vastaan monta hyvää ruokareseptiä, jotka olisi pitänyt tallentaa tänne myöhempää käyttöä varten, koska valitettavan usein joku hyvä resepti jää unholaan, jos sitä ei kirjoita reseptikirjaan tai tallenna muualle muistiin. 
Ruoanlaitto on korostunut tänä keväänä, koska lapset opiskelevat koronan takia kotona. Nyt on muutaman viikon ajan joutunut miettimään arkenakin, että mitä lounasta lapsille tekisi. 
Tässä yksi resepti, joka nopea ja helppo sekä maistui meidän nirsoimmallekin rakkauden hedelmälle.


Kana-avokado-pasta

300g broilerin fileesuikaletta
voita paistamiseen
suolaa 
mustapippuria
2 avokadoa kuutioituna
valkosipulia murskattuna (maun mukaan)
1 limen mehu
1 pun chilipalko pilkottuna
1 dl basilikan lehtiä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
n. 100g parmesaania raastettuna
pastaa
0,5 dl pastan keitinvettä

1) Ruskista broileri voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2) Sekoita isossa kulhossa avokadot, valkosipuli, limen mehu, chili, basilika, oliiviöljy ja parmesaaniraaste keskenään.
3) Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen reilusti suolaa. Säästä 0,5 dl keitin vettä ja sekoita se avokadoseoksen joukkoon.
4) Valuta pasta ja sekoita se kulhoon avokadoseokseen. 
5) Tarjoile. Raasta parmesaania ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. A vot! Nopea ja helppo.
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti