tiistai 19. heinäkuuta 2016

Tomaattikeitto

Vähän on lomiakin pidelty, joten tämä koneen näprääminen on jäänyt vähemmälle. Eilen kuitenkin Mä ja esikoinen vallattiin keittiö ja lopputuloksena herkullinen tomaattikeitto sekä tuoreista marjoista / hedelmistä tehty mehujää (josta sitten seuraavassa ulostulossa).

Tomaattikeittoa on tehty moneen otteeseen, mutta jotenkin tässä oli kaikki kohdallaan. Muistaakseni en ole aikaisemmin tomaattikeittoon laittanut porkkanaa, joten se saattaa olla salaisuus tässä kohdin. Noh keittoon tarvitaan (noin 2 litraa valmista keittoa):
- 2 sipulia pilkottuna
- 2 porkkanaa niinikään pilkottuna
- Öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 tlk tomaattimurskaa (Meidän suosikki on Mutti)
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl timjamia
- 1 ltr kasvilientä
- Sokeria
- Sitruunamehua
- Chiliä
- (lisä suuruste, jos haluaa paksumpaa)
- Smetana / Kermaviili / Turkkilainen jugurtti

Freesaa sipulit ja porkkanat kattilassa / kasarissa, kunnes pehmenevät. Lisää murskattu valkosipuli ja jauhot. Kypsennä hetki. Lisää tomaattimurska, -pyree, kasvisliemi (tai vesi ja liemikuutiot), sokeri, timjami, tilkka sitruunamehua sekä oman maun mukaan chiliä (tuoretta tai kuivattua) ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljakseen 20-25 min. Jos paksuus ei ole mielestäsi sopiva suurusta lisää (Maizena tai voi/vesi + jauho suuruste). Tee keitosta samettisen pehmeää tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Päälle nokare Smetanaa / vast ja kylkeen paahdettua leipää. Nauti!

Löysitkö sinä muuten kahdet "smetanakasvot"? Ruokataidetta ;-)

- Mä ja Esikoinen -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti