lauantai 11. kesäkuuta 2016

Paprikakastike

Oli taas aika syödä kanaa. Useasti kanan kanssa tukee tehtyä currykastiketta. Tällä kertaa ajattelin, että miksei jotain muuta. Päädyin sitten valmistamaan paprikakastikkeen. Kastikkeen hento maku sopii hyvin kevyesti maustetun linnun (esim. kana tai kalkkuna) kanssa.


Kastikkeeseen tarvitset:
- 1 pilkottu paprika (Paprikan väriä vaihtelemalla saat hieman erilaisia makuja). Jääkaapissa oli tällä kertaa oranssi paprika.
- 1 pieni pilkottu keltasipuli
- 1/2 rkl voita
- 2 1/2 dl kanalientä
- 2 tl paprikajauhetta (Savustetulla jauheella saa savun makua, jos siitä pitää)
- 1 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 dl maitoa
- Suola ja pippuri
- Chili

Sulata voi kasarissa. Freesaa paprika ja sipuli. Lisää kanaliemi ja keitä kokoon. Sauvasekoittimella / vast. tee kastikkeesta tasainen. Lisää kerma ja kiehauta sekä lisää paprikajauhe. Lisää suuruste ( vehnäjauhot maitoon). Suurustetta sen verran kuin paksuutta kastikkeeseen haluat. Nyt kun maitoa on kastikkeen joukossa, niin älä enää keitä vaan kuumenna. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Ole kuitenkin varoivainen mausteiden kanssa ettei paprikan hento maku katoa mausteiden alla....

Siinäpä se ja eikun nauttimaan...

- Mä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti