lauantai 28. toukokuuta 2016

Suomexico: Tuunatut jauheliha-tortillat


Kyllähän minäkin joskus lapsilta kyselen mitä haluaisivat syödä. Mutta en kuulemma tarpeeksi usein.

No, tänään pojilla kävi tuuri! Annoin (melkein) vapaat kädet valita ruoan, vain bolognese-kastike oli kieltolistalla. Sitä meidän perheessä syödään enemmän kuin tarpeeksi ja sietokykyni tähän kyseiseen ruokaan on ylitetty jo monta vuotta sitten.

Vanhemmalla pojalla oli heti selkeä visio toiveruoastaan: tortilloja jauhelihalla. Pikkuveli komppasi, joten tortilloja päätettiin siis tehdä. Jauhelihasta ei nyt sitten kuitenkaan päästy eroon :/

Nykyään kun olen tykästynyt flatbreadiin, niin päätin korvata tortillat niillä. Taikina on helppo tehdä ja onnistuvat aina. Resepti löytyy täältä. 

Täytteeksi paistoin jauhelihan ja maustoin sen tomaattipyreellä, valkosipulilla, mustapippurilla, chilirouheella, basilikalla, korianterilla ja suolalla.
Erillisiin kuppeihin pilkoimme kevätsipulia, kurkkua ja tomaattisalsaa. Rucola huuhdeltiin ja kuivattiin, esille laitoimme myös ranskankermaa, vuohenjuustoa, sriracha- ja sweet chili-kastiketta.

Poika 10 v kokosi tällaisen leipäsen



Siitä sitten jokainen sai mättää flatbreadin päälle niitä aineksia, mitä halusi. Nälkä lähti jo yhdestä, mutta söin kaksi.(Oi miksi?)



Poika 11 v annos näyttää tältä
Mamma R mätti leivällensä kaikkea mahdollista

 -Mamma R-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti