tiistai 20. syyskuuta 2016

Etikkakurkut

Ehdinkin jo näitä kurkkuja hieman mainostaa. Naapurin iso A toi purkillisen etikkakurkkuja, jotka katosivat parempiin suihin alta aikayksikön. Iso A vielä suostui reseptinkin paljastamaan ja pakkohan näitä oli kokeilla myös itse. (Resepti julkaistaan Iso A:n luvalla, ilman en varmaankaan uskaltaisi).

Ihan samanmakuisia niistä ei tullut, koska nyt käytetyissä chileissä oli enemmän potkua. Näistä taisikin tulla "tulisetvalkosipulietikkakurkut". Tämä ei kuitenkaan ole minkäänlainen ongelma, koska pieni tulisuus sopii kurkkuihin hyvin. Chilin pois jättämisellä tai hyvin varovaisella lisäämisellä saa hyvän lopputuloksen myös.

Tarvitset:

2 kg avomaan kurkkuja
1 pullo väkiviinaetikkaa (0,43l)
4 dl sokeria
1/2 dl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl viherpippureita
Tillinippu
4 yksikyntistä valkosipulia (Kyllä! Nämä ovat valkosipulisia kurkkuja)
2-3 pientä Rawit Chiliä (Oman maun mukaan. Voi jättää poiskin)
1 l Vichyä

Sekoita isoon astiaan (Itse käytin 5,8l kattilaa, johon kokonaisuus mahtui juuri ja juuri) kaikki muut ainekset pl. kurkut ja vichy. Pese kurkut ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Lisää kurkun viipaleet ja viimeiseksi vichy. Sekoita hyvin ja säilytä huoneen lämmössä noin 3 vrk välillä sekoittaen. Lopuksi jaa sopiviin säilytysastioihin ja säilytä kylmässä.

Näistä vaan tulee hyviä...


- Mä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti