torstai 22. syyskuuta 2016

Intialainen Dal punaisista linsseistä

Joskus se vaan osuu kohdalle vahingossa. Jälleen yksi niistä päivistä, kun piti pohtia "mitä tänään syödään?". Kaapit ja laatikot notkuvat jos jonkunlaista tuotetta. Lyhyellä läpikäynnillä sain todeta, että löytyy mm. tuorepastaa, kikherneitä, tonnikalaa, papuja, punaisia linssejä, tahinia, black pepper soosia ja ties mitä muuta. Pari perinteistä ajatusta tyrmättiin lasten puolelta täysin.

Jäin tuijottamaan pakettia punaisia linssejä. Lähes täysi pakkaus, josta oli joskus tehty linssikeittoa. Hetken aikaan ihmettelyä ja kahdenkeskistä aikaa Herra Googlen kanssa ja törmäsin intialaiseen Dal:iin. Voisi ehkä todeta, että kyseessä on eräänlainen linssipata. Reseptejä ja variaatioita on lähes yhtä paljon kuin intialaisia, mutta tässä nyt yksi versio, joka osui ainakin meillä makuhermoon.

Kerääppä pöydälle seuraavat aineet:
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 punasipulia ohuina siivuina
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl juustokuminaa
- 1 1/2 tl sinapin siemeniä
- 1 tl chilijauhetta
- Yksi yksikyntinen valkosipuli pilkottuna
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 prk kokonaisia säilyketomaatteja
- 3 dl punaisia linssejä
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- Iso paprika lohkottuna
- Suolaa
- Tuoretta korianteria

Tätä toki voi täydentää monilla muilla intialaisilla mausteilla esim. tuore raastettu inkivääri ja Garam Masala jne.

Joka tapauksessa freesaa punasipulit rypsiöljyssä. Lisää sen jälkeen kurkuma, juustokumina, sinapin siemenet, chilijauhe ja paahda niitä hetki (älä polta). Lisää valkosipuli ja pyörittele hetki ja lisää tomaattimurska sekä kokonaiset säilyketomaatit. Sitten vielä huuhdellut linssit, vesi ja kasvisliemikuutio. Jätä keihumaan hiljalleen noin 20-30 min. ja lisää isoiksi lohkoiksi leikattu paprika noin puolessa välissä. Keittele niin kauan, että rakenne on puuromaista. Viimeistele suolalla ja koristele runsaalla määrällä tuoretta korianteria . Tästä tuli ehdoton nam ja sopii myös niille, joille liha ei maistu....

Olkaatte hyvät!


- Mä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti