maanantai 12. syyskuuta 2016

Misolohi ja paahdetut vihannekset

Hieman hiljaista on ollut, kun on ollut kovin kaikenlaista hässäkkää. Viime viikonlopun ruokia pohdittiin ja mieleen tuli iltapäivälehden juttu Tomi Björkistä ja Misolohesta, josta lapsetkin tykkää. Misoa ei ainakaan meidän lähialueen normikaupoista löydy, joten tämä on hieman odotellut itseään. Miso löydettiin pikkuruisesta paikallisesta aasialaisesta  kaupasta, joten tuokin haaste oli jo hetkeä aikaisemmin selätetty.

Tämä oli kyllä hyvää, joskin lapset eivät nyt aivan hurmioituneita olleet, mutta kelpasi kyllä. Minä ja Mamma R tästä pidettiin kovasti. Kyllähän se oli hienoa nauttia kalasta niistä tutuista mauista poikkeavasti.

Koska tämä nyt on kovin kopioitu resepti, niin laitan tähän vain linkin misolohen osalta eli se löytyy täältä:

Misolohi



Paistoaika resptissä on 3 minuuttia / puoli, mutta ainakin paksut palat jäävät kovin punaisiksi tuolla paistoajalla. Mutta paistaa kannattaa oman halun / tottumusten mukaan. Jos haluaa kypsempään niin sitten vaan pidempään. Minä paistoin pannussa, mutta toki grillissä siihen saa lisää aromeja. Kypsentynyt kala hajoaa kovin helposti eli tarkkana, jos haluaa "ehjiä" paloja.

Misolohen kylkeen tein paahdettuja kasviksi saman em. herran broccolini - reseptiä mukaillen. Broccolinia en helposti löytänyt, joten ostin kukkakaalia, parsakaalia sekä myskikurpitsaa. Nämä vaan sopiviksi paloiksi ja sitten on päätöksen aika eli hieman esikeittää vai ei. Esikeittämisellä toki tulee kypsämpää pehmeyttä, mutta keittäminen tunnetusti hieman rikkoo rakennetta / suutuntumaan ja kaippa siinä kasviksen luonnollinen tervellisyyskin hieman kärsii. Tällä kertaa homma meni seuraavasti:

- Leikkaa, pilko tms. kasvikset ja laita isoon kulhoon
- Lisää marinadin ainekset joukkoon. Seuraava marinadi on noin 500g vihanneksille:
  • 1,5 dl öljyä
  • 3 rkl chilitahnaa (Tähän meni Sambal Oelekia)
  • 4 valkosipulin kynttä
  • Suolaa ja pippuria
Sekoita marinadi kasviksiin ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Pidä kasviksia uunissa noin 10-15 min (jos et ole esikeittänyt), jotta kypsyvät vähän ja siten koneesta kaikki irti (ylävastus täysille ja 250 astetta). Paahda niin, että tulee hieman väriä pintaan. Ota pois uunista ja lisää päälle:

  • 3 rkl sitruunan mehua ja 3 rkl balsamicoa

Tiputtelin vähän balsamicoa (Kaffirlimetti balsamietikka) myös annoksen päälle. Sopi oikein hyvin. Ja taas ääntä kohti.

- Mä -





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti