maanantai 26. syyskuuta 2016

Broileria saltimbocca ja raikas lisuke

Välillä vaan onnistuu ja maut ovat kohdillaan....ja taas kävi niin ;-). Eli broileria saltimbocca ja raikas salaatti. Saltimbocca perustuu siihen, että jotain kääritään pekoniin / prosciuttoon tai vastaavaan. Olen kuullut, että niin ei voi epäonnistua. Jos tätä ruokaa ajattelee, niin ei ilmeisesti voi.

Jotta päästään maaliin tarvitset 5 kananfilettä. Ne tulee marinoida ja marinadiin tarvitset:
- 1/2 dl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- Mausta suolalla, mustapippurilla, tuoreella timjamilla

Laita broilerin fileet ja marinadi pussiin, sekoittele. Anna marinoitua vähintää 2 tuntia jääkaapissa.

Tässä välissä tee lisukesalaatin kastike:
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 3 valkosipulin kynttä
- Suola
- Mustapippuri

Sekoita kaikki keskenään ja jätä tekeentymään.

Ota kananfileet ja paketti pekonia huoneen lämpöön noin 30 ennen paistamista. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Poista kanoista ylimääräinen marinadi ja kääri kahteen pekoniin niin, että pekoni peittää suurimman osan fileestä. Paista molemmin puolin niin, että pintaan tulee kaunis väri. Siirrä uunipellille ja laita uuniin. Kypsennä uunissa noin 15 min. Haarukalla tuikkaamalla ulos pitäisi tulla vain kirkasta nestettä.

Raikkaaseen salaattiin tarvitset:
- 200g kukkakaalia raastettuna
- 300g punakaalia raastettuna
- Jäävuorisalaatti pieneksi leikattuna
- Yksi syöntikypsä mango pilkottuna
- Granaattiomena (siemenet ja mehu)

Kokoa salaatti ja sekoita marinadi joukkoon. Viimeisenä lisää granaattiomenan siemenet ja purista mehua salaatin päälle, sekoita.

Ja siinähän se!


- Mä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti