lauantai 14. toukokuuta 2016

Perinteet kunniaan!

Hey Folks!

Asiahan on niin, että perinteitä tarvitaan. Perinteet eivät vanhene ja uusi perinteitä luodaan. Lohikeiton voi tehdä monella tapaan, mutta mutta PERINTEINEN lohikeitto ei vaadi krumeluureja. Tässä tapauksessa yksinkertainen on kaunista ja hyvää...Naapurin isäntä vääntää tuolla lihapullia tomaattikastikkeessa, joka ei ole huono sekään... 

Hoida nämä pöydän kulmalle:




- 5 isoa kiinteää perunaa lohkottuna
- 3 porkkanaa lohkottuna
- 2 isoa sipulia pilkottuna
- 9 dl vettä
- 1 rkl maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 500 g lohifileettä paloina
- 3 tl suolaa
- 3 dl kuohukermaa
- Hitsin paljon tilliä

Ja hommiin eli paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja silppua sipuli. Vesi kattilaan ja kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen porkkanat ja sipulit sekä mausteet (pl. suola). Keittele 5 min. Perunalohkot sekaan ja vielä 10 min. Sitten on "kuningas" lohen aika ja kerma sekä suola. Kiehauta ja keitä 5 min. Tarkasta, että perunat ja porkkanat on napakan kypsiä sekä maista suola. Ja siten se tilli.....

Tuuppaa kylkeen saaristolaisleipä voilla ja sinulla on saaristokesä.....Capisce?



- Mä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti