lauantai 14. toukokuuta 2016

Zimzalabim Jambalaya makkarasta

Hyvät kuuntelijat! Se on kesä ja grillauksen etsikkoaikaa. Älkäämme kuitenkaan unohtako, että valmis grillimakkara taipuu myös moneen muuhun helpohkoon ja nopeaan ruokaan. Nyt se saa taipua Jambalayaan.

Jambalayahan on (I just know things ;-)) kotoisin syvästä etelästä (Louisiana) ja eri versiot ovat saaneet vaikutteita niin espanjalaisesta kuin ranskalaisestakin keittiöstä. Herkun taustalla on etninen ryhmä kreolit. He ovat ranskalaisten, espanjalaisten ja afrikkalaistaustaisen väestön avioliitoista syntyneiden jälkeläisiä ja tämä tausta näkyy mukavasti tässä ruuassa.

Ja katsauksen jälkeen itse ruokaan:
- 400 g grillimakkaraa (itse valitsen jonkun tulisen)
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 paprika pilkottuna
- 2 valkosipulin kynttä siivutettuna
- 2-3 varsisellerivartta siivutettuna
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl kurkumaa
- Noin 6 dl lihalientä
- Öljyä
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- Ruohosipulia

Leikkaa makkarat halki ja poista ohut kuori. Paista makkaroita hetki pannulla tai kasarissa (ulkona menee mukavasti muurikkaan). Laita makkarat sivuun odottelemaan. Freesaa sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää joukkoon kurkuma, paprika, varsiselleri ja riisi. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyre ja lihaliemi. Keittele 15-20 min, kunnes riisi on kypsä ja suurin osa nesteestä on imeytynyt. Lisää nestettä tarvittaessa. Jambalayan on tarkoitus jäädä "kosteaksi". Lisää makkarat ja kääntele sen verran, että ovat lämpimät. Päälle ruohosipuli silppua ja ääntä kohti!




- Mä -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti