sunnuntai 15. toukokuuta 2016

"Suomexico" eli mexicolaisia ruokia suomalaisittain




Pieni krapulanpoikanen*(=tener una cruda) huusi heti aamusta jotain tuhtia aamupalaa ja tähän eilen jo varautuneena, ryhdyin kokkailemaan :)

Tällä kertaa vuorossa oli mexicolainen aamupala Huevos Rancheros con Pico de Gallo. Tästä on monia eri versioita ja jokainen voi muunnella reseptiä oman makunsa mukaan.
Tomaattisalsaan eli Pico de Galloon voisi lisätä esimerkiksi chiliä antamaan potkua. Tuhdimpaan lounasversioon voi lautaselle
lisätä vaikka riisiä. Vain mielikuvitus on rajana!

Avocadon viipaleet tai guacamole olisi ollut piste iin päälle, mutta valitettavasti ovat niin kumimaisia tähän aikaan vuodesta, että jätin ne kaupan hyllylle. 

*kiitos naapuruston ihanat naiset!



Huevos Rancheros con Pico de Gallo

Pico de Gallo
3 tomaattia kuutioituna
1 punasipuli kuutioituna
kourallinen korianteria hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi pilkottuna pieniksi paloiksi
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Huevos Rancheros
4 kpl tortilloja
öljyä
1 tlk refried black beans(esim La Costeña)
4 kananmunaa
2 rkl vettä
suolaa
mustapippuria
queso fresco-juustoa(tai fetaa tai vuohenjuustoa)
(avocadoa)





Tee ensin Pico de Gallo. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja laita syrjään odottamaan.

Lämmitä paistinpannulla öljy ja paista siinä tortillat yksi kerrallaan molemmin puolin n. 1 minuutti/puoli. Valuta ylimääräinen öljy pois talouspaperin päällä ja peitä, jotta pysyy lämpimänä.

Lämmitä pienessä kattilassa papumuhennosta noin 5 minuuttia.

Riko kananmunat yksitellen laseihin ja kaada ne varovasti lämpimälle paistinpannulle. Lisää vesi. Peitä pannu kannella. Paista kunnes valkuainen ja keltuainen ovat kiinteitä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä papumuhennosta tortillalle. Aseta kananmuna muhennoksen päälle ja koristele Pico de Gallo-salsalla. Ripottele kaiken päälle juusto. Prismasta ei löytynyt queso frescoa, joten käytin tässä Rondéle vuohenmaitotuorejuustoa.

Söin näitä kaksi! Mä näytti myös nauttivan, mutta lapset eivät tykänneet ja syy luultavasti tuo ruskea papumuhennos, joka ei ulkonäöllään juuri houkuttele ;-)

Arriba!

-Mamma R-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti