perjantai 8. huhtikuuta 2016

Cannelonia ja sorbettia

 Jotain makeaa tekee mieli, mutta kaapeissa ei ole mitään hyvää! Tämä on tuttu tunne, mutta usein unohtuu, että kyllä sieltä kaappien perukoilta yleensä JOTAIN aineita löytyy, mistä voi vääntää pienellä mielikuvituksella jotain herkkua.

Katsotaanpas siis; Pakkasessa on kalapuikkoja, joku lihaköntsä, avattu pussi parsakaalia. Ei hyvältä näytä. Siirrytään alemmille hyllyille. Punaherukkaa, pihlajanmarjamehua, mansikkaa, mustikkaa... MANSIKKAA! Nämä marjat oikein huutavat syömistä ennen uutta satoa. Niistähän voisi tehdä vaikka sorbetin.  
Jääkaapin läpi käytyäni sen perukoilta löytyy turkkilaista jogurttia ja mangososetta. Kyllähän näistä nyt jotain saa aikaiseksi... Ei kun hihat heilumaan!

MANSIKKASORBETTI JA CANNELONI
SORBETTI
2 dl pakastemansikoita
1 valkuainen
2 rkl sokeria
MANGO-JOGURTTITÄYTE
2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk mangosose(esim Piltti)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
CANNELONI(TUILLE)
0,5 dl tomusokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 valkuainen
25 g sulatettua voita
PRALIINI
kourallinen pähkinöitä(esim cashew)
3 rkl hienoa sokeria
1/2-1 tulinen chili hienonnettuna
merisuolaa
MANGOSOSE
1 prk mangosose






Tee ensin sorbetti. Sulata mansikoita mikrossa hieman, että vähän pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja laita pakkaseen.
Vispaa valkuainen ja sokeri vaahdoksi ja lisää mansikoiden joukkoon varoen. Laita takaisin pakkaseen ja anna olla siellä vähintään 2 tuntia.

Sekoita mango-jogurttitäytteen aineet keskenään.

Praliinia varten laita pähkinät leivinpaperille. Sulata sokeri kattilassa kullanruskeaksi ja kaada pähkinöiden päälle. Ripottele päälle myös chilit ja suola. Murusta tehosekoittimessa.

Canneloneja varten sekoita jauhot ja sokerit keskenään. Lisää valkuainen ja sekoita. Lisää sitten sulanut voi ja sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä taikinaa nuolijalla ohueksi kerrokseksi, niin kuin voitelisit leivälle voita. Huomaa, että taikinaa tulee todella ohut kerros.
Uuniin 190 astetta 5 minuuttia. Heti uunista ottamisen jälkeen tulee cannelonit muotoilla haluamaasi muotoon. Anna jäähtyä.

Asettele jäähtynyt canneloni pystyyn lautaselle ja täytä jogurtilla. Käytä täyttämiseen vaikka pakastepussia, johon leikkaat kulmaan pienen reiän. Näin saat jogurtin siististi cannelonin sisään.
Lämmitä ruokalusikka kuuman veden alla ja muotoile sorbetista haluamasi muotoinen ja aseta se lautaselle cannelonin viereen.
Pursota myös mangososetta lautaselle pieninä tippoina. Ripottele kaiken päälle praliinia ja koristele yrtillä esim mintulla.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti