perjantai 29. huhtikuuta 2016

Maukasta arkea - KanaPestoLasagne

Tätä en ollutkaan pitkään aikaan tehnyt, mutta jälleen kerran se osoitti erinomaisuutensa. Kyseessä ei missään tapauksessa ole erityisen vivahteikas tai "oman käden tuote", mutta lopputulos on erittäin maistuva. Reseptin alkuperä on myös hieman epäselvä, mutta haastan siitä huolimatta kokeilemaan.

Tähän kohtuullisen arkiseen herkkuun tarvitaan:

Juustokastikkeeseen:
- 3 rkl voita / margariinia
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- 200g aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa
- 1 prk (190g) punaista pestoa
(Tämä voisi tehdä itsekin, mutta tällä kertaa suoraan kaupan hyllystä)
- Mustapippuri

Ja lisäksi:
- 1 sipuli pilkottuna
- Öljyä
- 450 g broilerinsuikaleita (Hunajamarinoitu)
- 9 lasagne levyä


Uuni päälle (200 graaderia). Voitele uunivuoka. Kuullota sipuli ja paista kanasuikaleet pannulla.

Valmista juustokastike - sulata voi / margariini kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon (kiehauta, mutta älä ruskista). Lisää maito ja kuumenna sekoittaen (ilman, että palaa pohjaan) ja odota, että sakenee. Sulata tuorejuusto kastikkeeseen sekä lisää pesto ja mustapippuri.

Kaada hieman juustokastiketta voideltuun vuokaan ja laita sen päälle kolme lasagne - levyä. Levyjen päälle kana-sipulipaistosta ja juustokastiketta. Uudet kolme lasagne-levyä, kanasipulia ja kastiketta ja niiden päälle taas kolme levyä ja vielä viimeiseksi juustokastiketta. Kana-sipuli seosta tulee siis kahteen kerrokseen, joten puolet ja puolet on hyvä jakosuhde ;-).

Sitten koko komeus uuniin noin 45 min. Ota pois uunista ja anna vetäytyä hetki. Koristele vaikka persiljalla....

- Mä -

2 kommenttia: