sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pekoni maustaa kasvikset - jälleen herkullinen aamun aloitus!

Good morning Finland!
Sunnuntaiaamu ja ylhäällä jo kello 6. Aamuvirkkuna on välillä aika tuskaista yrittää pysytellä hiljaa, varsinkin viikonloppuisin, ettei herättäisi koko muuta perhettä.  Hyvin levänneenä tekee mieli heti alkaa puuhastella jotain hyödyllistä, kuten imurointia, mutta empaattisena ihmisenä annan imurin olla ;)
Onneksi tälle aamulle on varasuunnitelma. Eilen kaupassa käydessämme hankimme ainekset pekoni-valkosipulikasviksia ja paistettuja munia varten. Tämän reseptin olen joskus leikannut Helsingin Sanomista ja kerran sitä kokeillutkin. Oli todella hyvää, joten päätin tehdä sitä nyt uudestaan, tällä kertaa kylläkin uppomunilla paistettujen sijaan.
Vaikka annos on suht nopea valmistaa, on siihen kuitenkin kiva varata aikaa. Ja aikaahan rauhallisena sunnuntaiaamuna on!






Pekoni-valkosipulikasviksia ja paistettuja munia

(4 annosta)

150g sokeriherneenpalkoja
1 paksoi
70g pinaattia
2 isoa valkosipulinkynttä
4 viipaletta pekonia
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Munat:
1 rkl voita
4 munaa
suolaa
mustapippuria myllystä


  • Huuhtele, kuivaa ja leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi vinosuikaleiksi. Huuhtele, kuivaa ja suikaloi paksoi. Tarkista pinaatinlehdet, huuhtele ja kuivaa.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Lado pekonit vieri viereen kylmälle pannulle. Laita lämpö päälle ja paista pekonit hiljalleen, kunnes ne ovat saaneet hyvän värin. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta. Aseta pekonit talouspaperilla vuoratulle lautaselle odottamaan.
  • Lisää pannulle pekoneista irronneen rasvan sekaan hieman oliiviöljyä. Pikapaista kasviksia ja valkosipulisilppua muutama minuutti.
  • Pilko pekonit pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Paista samaan aikaan toisella pannulla munat. Laita voi melko kuumalle pannulle ja riko munat pannuun. Paista, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä sisältä juokseva.
  • Annostele lautasille kasvispaistosta ja päälle paistettu muna. Ripottele munien päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.
  • Jos haluat tehdä uppomunat, niin kuin minä tänään, ohje niille löytyy täältä http://mammarjama.blogspot.fi/2016/04/blog-post.html


-Mamma R-






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti