sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

TAAS GRILLI KUUMAKSI!

No nyt on sateinen sunnuntai, mutta eilen lauantaina hienossa ulkoilusäässä alkoi taas grillihammasta kolottaa. Ensin koko porukalla ulkoilua ja sitten valmistelemaan.

Tällä kertaa grilliin valikoitui kananrintaa, kanankoipipaloja sekä kasviksia. Kanalle kermaviilikastike ja kasviksille Hollandaise - kastike.

Grillikasvikset:
- Maissia
- Kesäkurpitsaa
- Parsakaalia
- Grillipaprikoita
- Öljy
- Pippuri
- Suola

Leikkele sopivan kokoisiksi kulhoon ja kääntele joukkoon öljy ja mausteet. Jätä odottelemaan.

Prosciuttokananrinta:
- Kananrintapaloja / -fileitä (Luuton)
- Prosciuttoa (100g)

Marinadi kanalle:
- 1,5 dl öljyä
- Yhden sitruunan mehu
- 2 rkl soijaa
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- Suola
- Pippuri
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 kpl tulista chiliä (Mä käytti Rawit:ia)

Sekoita ainekset keskenään. Kääntele kanat joukkoon ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Poista ylimääräinen marinadi ja kääri lopuksi Prosciutto kanan ympärille. Käytä cocktail-tikkuja tarvittaessa.

Koska lapset tykkää, niin samaan kekoon laitettiin kanankoipipaloja curryhunnulla.

Kermaviilikastike:
- 2dl kermaviiliä
- 1 salottisipuli silputtuna
- Sokeria
- Suolaa
- Pippuria
- Sitruunan mehua
- Sinappia
- Ruohosipulia silputtuna

Sekoita kaikki keskenään. Laita alussa mausteita vähän, maistele ja lähesty omaa makukliimaksiasi rauhassa. Miksei tähän sopisi tsatsiki:kin.

Hollandaise - kastike:
Käytimme tätä reseptiä: http://www.valio.fi/reseptit/hollandaisekastike/



Sitten vain kanat grilliin. Grillaa kovalla lämmöllä kanojen pinta mukavan väriseksi. Kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä. Laita kasvikset grilliin kaveriksi hieman esim. 5 - 10 min kanojen jälkeen.

Sittenhän se alkaa tämä herkku olla valmis! Bon Apetit!


- Mä ja vähän Mamma R:kin -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti